Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

ΤΑΣΗ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ


   Όσοι ασχολείστε με την διακόσμηση, θα έχετε διαπιστώσει ότι πολύ συχνά τελευταία συναντάμε τραπεζαρίες που αποτελούνται από διαφορετικές καρέκλες!! Είναι μια νέα τάση και ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα! Αν σας αρέσει σαν ιδέα και θέλετε να το τολμήσετε μην διστάσετε. Αμέσως ο χώρος σας θα αλλάξει μορφή, θα αποκτήσει προσωπικότητα και σίγουρα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή στην επιλογή των καρεκλών και του τραπεζιού προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μην σας αρέσει στο τέλος ο συνδυασμός. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω κάποια  tips τα οποία κατά την γνώμη μου θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια ασφαλή επιλογή.
   Αυτό που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι πρέπει πάντα να υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος. Κάτι που να συνδέει όλα τα έπιπλα του χώρου μεταξύ τους. Να είστε σίγουροι ότι το στοιχείο αυτό θα διακρίνεται εύκολα και θα φαίνεται η συνάφεια του χώρου.
   Επιλέγοντας τις καρέκλες:
Μπορείτε να τις επιλέξετε με βάση ένα από τα παρακάτω κριτήρια:
Να είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό με διαφορετικά χρώματα
ή να έχουν ίδιο χρώμα, αλλά να είναι διαφορετικές είτε στο σχέδιο είτε στο υλικό
ή να ποντάρετε στην διχρωμία
ή επενδύστε σε μία ξεχωριστή-ιδιαίτερη καρέκλα- σε αυτή την περίπτωση όλες οι υπόλοιπες πρέπει να είναι ίδιες ώστε να αποφύγετε τις υπερβολές και να ξεχωρίζει η συγκεκριμένη καρέκλα

Δείτε κάποια παραδείγματα:


ίδιο υλικό-διαφορετικές καρέκλες- οι 2 είναι ίδιες με διαφορετικό χρώμα(άσπρη-φούξια)

επιλογή 2 χρωμάτων

ίδια καρέκλα σε διαφορετικά χρώματα

                                          
ίδιο χρώμα-διαφορετικές καρέκλες


Οι επιλογές είναι πολλές και οι συνδυασμοί άπειροι! Η απόφαση είναι δικιά σας!
Αρκεί να θυμάστε ότι πρέπει κάτι να τα συνδέει όλα μεταξύ τους και να διαλέξετε ένα τραπέζι που να ταιριάζει με όλες τις καρέκλες. Θα εντυπωσιάσετε τον κάθε επισκέπτη και δεν θα βαρεθείτε ποτέ την τραπεζαρία σας! Ή και να την βαρεθείτε μπορείτε να αλλάξετε μόνο μία καρέκλα και αμέσως να αλλάξει όλος ο χώρος! Ακόμα αν είστε οικογένεια θα ήταν ωραίο να διαλέξετε όλοι μαζί τις καρέκλες ώστε ο καθένας να επιλέξει την δικιά του. Σίγουρα τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν με την ιδέα αυτή!
   Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που παλαιότερα δεν του έδιναν πολύ σημασία. Σήμερα αποτελεί έναν  από τους πιο ιδιαίτερους χώρους του σπιτιού, που μας γεμίζει όμορφες εικόνες είτε χρησιμοποιείται καθημερινά για τα γεύματα είτε σε περίπτωση κάποιας γιορτής ή συνάντησης φίλων.
  Δώστε στην τραπεζαρία σας την σημασία που της αξίζει! Τολμήστε! Καλή επιτυχία!

Μπερίκου Ζήνα
 διακοσμήτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: