Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Το κίτρινο χρώμα στη διακόσμηση!
Κίτρινο: Το χρώμα του ήλιου!
Στην καθαρή του μορφή εμπνέει και ακτινοβολεί ζεστασιά, χαρά και δημιουργικότητα. Οι φωτεινές του αποχρώσεις ταιριάζουν σε εργασιακούς χώρους καθώς βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση, την επικοινωνία, την κατανόηση, ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και τις διανοητικές λειτουργίες. Ακόμα είναι κατάλληλο και για εκπαιδευτικούς χώρους καθώς εκφράζει την νιότη, την ζωντάνια προκαλεί χαρά και κατανόηση. Μαζί με το κόκκινο βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των παιδιών.

Στις σκούρες του αποχρώσεις συμβολίζει απιστία, δολιότητα, μίσος, δειλία και ζήλια.  Είναι απαγορευμένο για άτομα απογοητευμένα και με τάσεις απομόνωσης και η υπερβολική χρήση του κουράζει τα μάτια περισσότερο από κάθε χρώμα. Ακόμα λόγο της έντονης ενεργητικότητας που εκπέμπει μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και ένταση. Όσοι το αποφεύγουν συνήθως είναι άτομα που απογοητεύονται εύκολα.
οι τόνικες διακυμάνσεις του
οι αποχρώσεις του

Το κίτρινο χρώμα έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει τους χώρους. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε ζεστούς και ήρεμους τόνους και να το συνδυάσετε με ένα άλλο αντίθετο χρώμα.Για κεντρικό χρώμα τοίχου επιλέξτε μια ανοιχτή απόχρωση όχι πολύ φωτεινή για να μην σας κουράσει.


Το κίτρινο προκαλεί δυσφορία στα νεογέννητα γιαυτό αν το χρησιμοποιήσετε θα ήταν καλό να το βάλετε σε ήπιους τόνους ή σαν λεπτομέρεια.

Δείτε κάποιους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε:


Μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα χρώματα και ιδιαίτερα με το γκρι και το μωβ!


Bρείτε μας στο facebook εδώ

Πηγή φωτογραφιών: google images

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: