Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Μπριζόλες της Αλεξίας με σάλτσα Jack και ψητές πατάτες με γιαούρτι

Μια πρόταση της Αλεξίας Αλεξιάδου για την Τσικνοπέμπτη.


4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 20΄
Βαθμός δυσκολίας ++

● 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες ή 8 μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος

για τη σάλτσα
● 1/4 κούπας σόγια σος
● 1/4 κούπας μουστάρδα
● 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
● 1/4 κούπας ζάχαρη
● 1/4 κούπας μπέρμπον ουίσκι
● 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
● 1/4 κούπας χυμό ανανά από κονσέρβα ή μέλι
● 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

για τις ψητές πατάτες
● 4 μεγάλες πατάτες
● γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα, λίγο χυμό λεμονιού
● ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι

1. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράστε τη 12-15΄, να συμπυκνωθεί αρκετά και να γίνει λεία και γυαλιστερή. Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε τη να κρυώσει. Διατηρείται 1 μήνα, καλυμμένη στο ψυγείο.
2. Τυλίξτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο. Ψήστε τες 45΄ με 1 ώρα σε φούρνο 200°C.
3. Αλείψτε με λίγο λάδι τις μπριζόλες και ψήστε τες σε τηγάνι ψηστιέρα, αφού πρώτα το ζεστάνετε καλά. Αφού ψηθούν μέχρι μέσα, αλείψτε κι από τις δυο πλευρές με λίγη από τη σάλτσα και ψήστε λίγο ακόμη, να καραμελώσει η κρούστα από το κρέας.
4. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και τις πατάτες, αφού τις σχίσετε σε σταυρό στο κέντρο και τις γεμίσετε με σάλτσα γιαούρτι-μαγιονέζα-λεμόνι και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Καλή Όρεξη!


Δείτε την συνέντευξη της Αλεξίας Αλεξιάδου στο Only Decoration εδώ

Βρείτε την Αλεξία Αλεξιάδου στην σελίδα της REALFOOD εδώ
και εδώ

Βρείτε το Only Decoration στο facebook εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: