Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Στρώνουμε τραπέζι!

Το στρώσιμο του τραπεζιού έχει τους δικούς του κανόνες!

Αν και αποτελεί καθημερινή συνήθεια, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο την ώρα του φαγητού από ένα καλά οργανωμένο και στρωμένο τραπέζι! Σου φτιάχνει την διάθεση και σίγουρα σου ανοίγει την όρεξη. 

Θα πρέπει να αφιερώνετε ένα χρονικό διάστημα από την ζωή σας στην απόλαυση του μεσημεριανού ή βραδινού σας γεύματος. Άλλωστε όπως λένε οι διατροφολόγοι, πρέπει να καταναλώνετε αργά το φαγητό σας και να μην ασχολείστε παράλληλα με κάτι άλλο γιατί χαλάτε ενέργεια.

Είναι απολύτως λογικό, να μην υπάρχει η δυνατότητα να ασχολείστε κάθε μέρα με το στρώσιμο του τραπεζιού. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και στους περισσότερους δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Φροντίστε όμως να το κάνετε που και που. Όπως για παράδειγμα τις Κυριακές. Ένα τόσο ωραίο έθιμο που έχει ταξιδέψει μέσα στα χρόνια. Τα Κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια! Παρά την κούραση που σίγουρα περιέχουν η χαρά της συζήτησης και της παρέας είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερη! Και οι αναμνήσεις που θα μείνουν και θα ταξιδέψουν με την σειρά τους στο χρόνο, πολύ πιο έντονες! Φροντίστε λοιπόν να διατηρήσετε αυτό το έθιμο. Μην διστάσετε μια Κυριακή να καλέσετε τους συγγενείς σας για να τους κάνετε το τραπέζι. Και μην αρνηθείτε μια πρόσκλησή τους.


Την ποιότητα αυτή μπορεί να την έχει φυσικά ο καθένας. Χωρίς να είναι απαραίτητα οικογενειακή υπόθεση. Ακόμα και ένα ζευγάρι που μένει μαζί μπορεί να αφιερώσει μια βραδιά την εβδομάδα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο γεύμα.

via
Ή και μόνος του να μένει κάποιος,βάζοντας κρασάκι και καλή μουσικούλα θα μπορέσει να απολαύσει το φαγητό του.

Είναι ένας τρόπος να δώσουμε σε μια καθημερινή συνήθειά μας άλλη πνοή. Να νιώσουμε ευεξία, να ξεχάσουμε για λίγο ό,τι μας απασχολεί, να χαμογελάσουμε, να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας και να θυμηθούμε και πάλι ότι η ζωή είναι  ωραία. Και για να είναι ωραία δεν χρειάζονται, χρήματα, πολυτέλειες και γενικότερα πολλά πολλά. Αρκεί η καλή διάθεση και η καλή παρέα. Όποια και αν είναι αυτή!

Τέλος, δείτε το παρακάτω σχέδιο που θα σας βοηθήσει να στρώσετε τραπέζι σε κάθε περίσταση!

via
Να περνάτε καλά!
Μπερίκου Ζήνα

Bρείτε το Only Decoration και στο Facebook εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: