Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

4 Ελληνικές Παραλίες στις 100 Παγκοσμίως!

Η Ελλάδα είναι έντονα συνδεδεμένη με τα νησιά, τα σοκάκια και τις παραλίες της. Χιλιάδες τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο, το καλοκαίρι κυρίως, για να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα που στην Χώρα μας παρέχονται απλόχερα. 

Και όχι άδικα. Σύμφωνα με το CNN υπάρχουν τέσσερις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις εκατό παγκοσμίως!

Για να δούμε ποιες είναι αυτές.

Στην 24η θέση παγκοσμίως βρίσκουμε την παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Τα γαλαζοπράσινα νερά της σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο δίνουν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα που αξίζει να δείτε παρ' όλο που η πρόσβαση θεωρείται από πολλούς δύσκολη. Πήρε το όνομά της από τους τεράστιους βράχους που την σκεπάζουν. Απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη.

via
Στην 32η θέση είναι η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Αναμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν του νησιού.  Μέχρι το 1982 ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Τότε όμως συνέβει ένα ναυάγιο του πλοίου ''Παναγιώτης'' το οποίο λόγω των αντίξοων συνθηκών και ενός προβλήματος στη μηχανή βρέθηκε εκτός πορείας και ξεβράστηκε στην απομονωμένη και άγνωστη τότε παραλία της Ζακύνθου. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. 
via
Οι άλλες δύο ανήκουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Στην 35η θέση ο Μπάλος. Όπως αναφέρει το CNN ''μία λιμνοθάλασσα όπου τα χρώματα στροβιλίζονται, από παστέλ ροζ σε μπλε και τιρκουάζ''. Πολύ ψιλή άσπρη και κόκκινη άμμος και ρηχά νερά. Η πρόσβαση γίνεται από την στεριά και την θάλασσα.
via
Η λίστα κλείνει με τα Φαλάσαρνα στην 100η θέση. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τον άπλετο χώρο που διαθέτει. Έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης. Η άμμος είναι παχιά, ψιλή και λευκή και τα νερά ζεστά, καταγάλανα και πεντακάθαρα.
via
Αξίζει να αναφερθεί ότι η καλύτερη παραλία παγκοσμίως που βρίσκεται στην θέση είναι στο νησάκι Λα Ντιγκ στις Σευχέλες.Έχετε επισκεφτεί κάποια από αυτές?

Μπερίκου Ζήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: