Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση έργων της εικαστικού Άννας Τσαλάγκα

Παγωτά ξυλάκια σε πορτοκαλί φόντο
Η αλήθεια είναι ότι μόλις αντικρίζεις τα έργα της Άννας Τσαλάγκα, κοντοστέκεσαι. Τα παρατηρείς για ώρα και στο τέλος απλά.. τα λατρεύεις. Εμείς εντυπωσιαστήκαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσουν και σε εσάς. Γι΄ αυτό της ζητήσαμε να μας μιλήσει η ίδια για το έργο της ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Άννα μας είπε:

''Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1980, όπου και μεγάλωσα. Έχοντας μεγάλη αγάπη για τη ζωγραφική, σπούδασα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ. ) Αθήνας με καθηγητές τους ζωγράφους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Χρόνη Μπότσογλου (2000-2005). Παράλληλα διδάχθηκα την τέχνη του ψηφιδωτού με καθηγήτρια την Δάφνη Αγγελίδου (2002-2003) και την τέχνη της χαρακτικής με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καζάκο (2003-2004). Από το 2005 είμαι μέλος του του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, γκαλερί και μουσεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπορσαλίνο σε μπλέ φόντο
Το καλλιτεχνικό μου έργο της τελευταίας περιόδου βασίζεται κυρίως σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα οποία αλλάζοντας χρωματισμούς και μεγέθη, επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά σε διαφορετικά ύψη, πυκνά τοποθετημένα πάνω σε μία επιφάνεια. Πρόκειται για μία ζωγραφική τριών διαστάσεων, η οποία φτάνει σε ύψος μέχρι τα 9 εκατοστά. Πάνω σε αυτήν την ιδέα δουλεύω τα τελευταία χρόνια, και για να πάρει το έργο τη μορφή που έχει σήμερα, πέρασε από πολλά στάδια εξέλιξης. Πρωτοξεκίνησα την ιδέα αυτή, σχεδιάζοντας και στη συνέχεια χρωματίζοντας τα μοτίβα κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια του έργου, και τοποθετώντας μόνο δύο ή τρία στοιχεία με τρόπο τέτοιο ώστε να προεξέχουν.
Καρπούζια σε κίτρινο φόντο
Με την πάροδο του χρόνου όμως το έργο πήρε τη μορφή που έχει σήμερα, με μία δομή και σύνθεση εντελώς διαφορετική από την αρχική ιδέα. Τώρα τα στοιχεία που είναι ζωγραφισμένα κατευθείαν πάνω στη βάση του έργου είναι ελάχιστα, και σχεδόν όλα προεξέχουν παίζοντας ένα παιχνίδι σε διαφορετικά ύψη. Το αποτέλεσμα είναι μία πολύ γεμάτη συνθετικά εικόνα, με φόρμες που ξεπροβάλλουν η μία πίσω από την άλλη, με τρόπο τέτοιο ούτως ώστε άλλες να φανερώνουν μόνο ένα τους κομμάτι και άλλες να φαίνονται ολόκληρες .Η θεματολογία είναι παρμένη από πράγματα της καθημερινότητας που μας περιβάλλουν, χρηστικά αντικείμενα, καθώς και από εικόνες που συναντάμε γύρω μας και μας εμπνέουν όμορφα συναισθήματα χαράς, ζωντάνιας και αισιοδοξίας. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι χοντρά χαρτόνια τα οποία ζωγραφίζω με λαδοπαστέλ, ακρυλικά χρώματα και ανεξίτηλους μαρκαδόρους, κόβω και κολλάω. Τέλος, το έργο τοποθετείται μέσα σε κουτί από plexiglass
.''

Γόβες σε φούξια φόντο

Πεταλούδες σε πορτοκαλί φόντο

Παγωτά χωνάκια σε κίτρινο φόντο
                                       

Επικοινωνία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: