Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Πένες με πέστο φυστικιού Αιγίνης

via
Από την Ελένη Ψυχούλη

ΥΛΙΚΑ 
  • ½ ματσ. άνηθο
  • 1 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • Ξύσμα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 250 γρ. πέννες 
  • Αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε καλά αλατισμένο νερό. Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα τον άνηθο χοντροκομμένο μαζί με το 1/3 του λαδιού, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιστίκια, το σκόρδο και το χυμό λεμόνι μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανθότυρο αντί για κεφαλοτύρι, και φουντούκια ή αμύγδαλα αντί για τα φιστίκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το νερό τους και το πέστο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού.


Πηγή: http://www.chefonair.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: