Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

CARMEN flamencoΗ ομάδα Danza Flamenca grupo του Βασίλη Σκεπετάρη σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου, παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση CARMEN flamenco. Ύστερα από την πετυχημένη παρουσίαση τον Δεκέμβριο του 2011 στο θέατρο - Ολύμπια - Εθνική Λυρική Σκηνή, η δραματική αυτή ιστορία πάθους, ζήλιας και θανάτου, ζωντανεύει ξανά στην σκηνή του θεάτρου Badminton στις 12 Ιουλίου 2013 για μία και μοναδική παράσταση.
Για πρώτη φορά 40 χορευτές, 50μελής ορχήστρα και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνή σε ένα υπερθέαμα γεμάτο πάθος και συναίσθημα, σε συνδυασμό flamenco και κλασικής μουσικής.
Η παράσταση είναι βασισμένη στην θρυλική όπερα του Γάλλου συνθέτη Ζώρζ Μπιζέ. Το λιμπρέτο της γράφτηκε από του Ανρί Μεϊλάκ και Λυντοβίκ Αλεβύ με βάση την ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ. Διηγείται την ιστορία την καταστροφής του δεκανέα Δον Χοσέ που σαγηνεύεται από την τη φλογερή τσιγγάνα Κάρμεν. Εγκαταλείπει τον παιδικό του έρωτα και τα στρατιωτικά του καθήκοντα κι όταν παρόλα αυτά, χάνει τον έρωτα της Κάρμεν από τον φημισμένο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, σε μια κρίση ζηλοτυπίας την σκοτώνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: