Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Κολοκυθοκεφτεδάκια με ούζο

via
Από την Ελένη Ψυχούλη

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κ. κολοκύθι 
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. δυόσμο
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 1 αβγό
  • Αλεύρι 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις & ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη και τα στύβουμε να φύγουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαραθόσπορο κοπανισμένο, το ούζο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αβγό, το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε ένα μείγμα που να μην είναι πολύ σφιχτό, ίσα να συγκρατούνται τα υλικά μεταξύ τους. Τηγανίζουμε σε μείγμα ελαιόλαδου και ηλιέλαιου, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.


Πηγή: http://www.chefonair.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: