Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Η ζωή είναι γλυκιά, της Γεωργίας Δεμίρη


Ψάχνοντας το βιβλίο που θα διάβαζα στις καλοκαιρινές μου διακοπές, οι Εκδόσεις Ψυχογιός  μου πρότειναν το καινούριο βιβλίο της κα. Δεμίρη '' Η Ζωή είναι γλυκιά''.

Τυπωμένο σε χαρτί χωρίς χημικές ουσίες και με ένα εξώφυλλο που σου τραβάει αμέσως την προσοχή, έχεις την αίσθηση ότι με αυτό το βιβλίο θα περάσεις καλά. Και όντως ήταν έτσι. 

Η Ζωή , με κεφαλαία γράμματα του τίτλου, είναι η βασική μας ηρωίδα. Ένας τύπος γυναίκας που όλο και περισσότερο συναντούμε στην καθημερινότητά μας ή που μπορεί να θυμίζει κάτι από τον εαυτό μας. Συμβιβασμένη σε μια δουλεία - αγγαρεία, κλεισμένη στο σπίτι με μια τηλεόραση, χωρίς όρεξη για την ζωή, χωρίς σχέση, έχει αφεθεί και απλά αφήνει τον χρόνο να κυλάει. 

Ώσπου μια συνηθισμένη μέρα στην δουλειά της συμβαίνει κάτι το ασυνήθιστο που την ταρακουνάει. Πριν προλάβει να το ξεπεράσει ένα δεύτερο γεγονός έρχεται να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία της. Αν αυτή ήταν η τελευταία μέρα της πάνω στη γη πώς θα ήθελε να την περάσει; Η Ζωή αλλάζει. Η Ζωή σταματά να φοβάται, η Ζωή ζει!

Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα, όλες τις ώρες, που κρύβει όμως προβληματισμούς και δίνει τροφή για σκέψεις. Πόσο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι νιώθουμε από την ζωή μας; Θα αλλάζαμε κάτι; Και αν ναι γιατί δεν το κάνουμε; Τι φοβόμαστε;

Η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει να ρουφάμε το κάθε της λεπτό. Έτσι και η ηρωίδα. Φτάνοντας κοντά στο θάνατο καταλαβαίνει ότι η ζωή είναι ωραία. Κλείνει όλες τις πληγές του παρελθόντος που την εμποδίζουν να προχωρήσει. Τολμά, νικάει τους φόβους και τις αναστολές της, διασκεδάζει, ερωτεύεται και βρίσκει διεξόδους κοιτώντας πάντα την θετική πλευρά.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του βιβλίου είναι τα ταξίδια της ηρωίδας που περιγράφονται εξαιρετικά από την συγγραφέα. Επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και την Σαντορίνη και νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι εκεί δίπλα της. Άλλο ένα bonus του μυθιστορήματος είναι οι χιουμοριστικές περιγραφές και τα αστεία περιστατικά.

Ένα βιβλίο σύγχρονο, που αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της εποχής, τα συναισθήματα των ανθρώπων, τις επιπτώσεις της κρίσης - κυρίως της κοινωνικής- και μέσα από όλα αυτά θέλει να δώσει μια νότα αισιοδοξίας το οποίο και καταφέρνει. 

Οι περισσότεροι θα ταυτιστείτε με κάποιον από τους ήρωες ή μέσα σε αυτούς θα βρείτε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, συγγενή, τον εργοδότη σας,τον φίλο σας. Οι ήρωες είναι τόσο μελετημένοι και εύστοχοι που αποτελούν μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Η Ζωή αλλά και η ζωή, λοιπόν, είναι γλυκιά! Μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσιες σκέψεις και καταστάσεις. Ανακαλύψτε την θετική πλευρά σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σας και μην σταματάτε να ονειρεύεστε.

Ένα βιβλίο που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Θα σας ξυπνήσει ποικίλα συναισθήματα. Θα γελάσετε, θα συγκινηθείτε, θα προβληματιστείτε και κυρίως θα το αγαπήσετε!

Καλή ανάγνωση!

Μπερίκου Ζήνα
Eπικοινωνία: zinaberikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: