Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Κοτόπουλο φιλέτο με σάλτσα γιαούρτι - μουστάρδα

via
Από τον Chef Ιωσήφ Μπεϊντάρη

ΥΛΙΚΑ
  • 1 στήθος κοτόπουλου 
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • ½ κρεμμύδι 
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ ποτ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κάρυ 
  • Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε αρχικά σε δυνατή και μετά σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αν χρειάζεται επιπλέον μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό και περιμένουμε να ελαττωθούν τα υγρά στο ελάχιστο. Μετά, κατεβάζουμε το κοτόπουλο από την φωτιά και περιμένουμε λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού. 
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το κάρυ, το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.


Πηγή: http://www.chefonair.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: