Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Φοιτητικό Σπίτι : Πώς να το οργανώσετε


Small space living
via
                            
Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας όπου οι περισσότεροι φοιτητές που πρόκειται να σπουδάσουν σε άλλη πόλη, βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών ψάχνοντας σπίτι και έπιπλα. 

Παρ' όλο που η διαδικασία είναι όμορφη και συμβολική, καθώς συμβολίζει την μετάβαση του μαθητή σε φοιτητή και την ανεξαρτητοποίησή του, πολλές φορές προκαλεί άγχος τόσο στα παιδιά όσο και τους γονείς.

Ξεκινώντας την διαδικασία είναι σημαντικό να θυμάστε:
 • Αγοράζουμε αρχικά τα απολύτως απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να είναι έτοιμο το σπίτι από την πρώτη μέρα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνετε άσκοπα έξοδα που μετά θα μετανιώσετε. 
refresheddesigns.: top small space ideas
via
Ποια είναι τα απαραίτητα:
 1. Κρεβάτι ή Καναπές - Κρεβάτι
 2. Γραφείο
 3. Βιβλιοθήκη
 4. Αναπαυτική καρέκλα γραφείου
 5. Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι (κουτιά,ράφια,καλάθια κτλ)
 6. Ηλεκτρικές συσκευές


Ακόμα

Ένας πίνακας ανακοινώσεων και ένα ρολόι τοίχου θα σας βοηθήσει να είστε συνεπής και οργανωμένος!

Home Office via: dominos-carier.blogspot.com
via
                             
 • Επενδύστε στον καλό φωτισμό
Ο φοιτητής πρόκειται να περάσει πολύ χρόνο κατά την διάρκεια της παραμονής του στο φοιτητικό σπίτι μελετώντας. Απαραίτητο στοιχείο είναι ο καλός  και σωστός φωτισμός. Επιλέξτε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό και ένα δαπέδου που μετακινούνται και σας βοηθούν να διαβάσετε σε οποιοδήποτε σημείο. 

 • Πολυλειτουργικά Έπιπλα
Είναι τα έπιπλα που έχουν πάνω από μία χρήσεις και ενδείκνυνται για μικρούς χώρους. Παράδειγμα ο καναπές που γίνεται κρεβάτι και οι τραπεζαρίες που κλείνουν. Σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χώρο και από πρακτική άποψη.. διευκολύνουν το καθάρισμα του χώρου. Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες που στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη.
via

Διακόσμηση

Η χαρά του φοιτητή και γενικά όποιου μένει για πρώτη φορά μόνος του! Πλέον είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλετε όπως το θέλετε! Να βρείτε το προσωπικό σας στυλ, να βάψετε τους τοίχους στα χρώματα που σας αρέσουν, να κρεμάσετε ευφάνταστα σχέδια στον τοίχο και γενικά να φτιάξετε ένα χώρο όπως τον έχετε ονειρευτεί αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία σας. Εμείς θα αρκεστούμε απλά να σας δώσουμε κάποια tips για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα:

 • Βάψιμο τοίχου. Αν ο χώρος είναι μικρός μην επιλέξετε σκούρα και έντονα χρώματα. Ή τουλάχιστον επιλέξτε τα για έναν τοίχο ώστε να κάνει την διαφορά. Η καλύτερη λύση είναι να τους βάψετε σε απαλές αποχρώσεις που θα δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο και παράλληλα θα σας ξεκουράζουν και θα βοηθούν στην μελέτη. Για να μην είναι βαρετοί μπορείτε να τους διακοσμήσετε με κορνίζες, αυτοκόλλητα,καθρέφτες, ράφια με πολύχρωμα αντικείμενα ή ακόμα να παίξετε με τις μπογιές κάνοντας ρίγες, πουά ή απλές γραμμές.
 • Εκμετάλλευση χώρου. Η κάθε γωνία και το κάθε σημείο του σπιτιού θα σας βοηθήσει να είστε οργανωμένοι. Στις γωνίες μπορείτε να φτιάξετε μια ψηλή βιβλιοθήκη ώστε να μην σας πιάσει πολύ χώρο. Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι! Γάντζοι πίσω από την πόρτα για να κρεμάτε τα ρούχα σας.
 • Καθιστικό. Πέρα από τον καναπέ και ένα μικρό τραπεζάκι αρχικά δεν χρειάζεστε άλλα έπιπλα. Μπορείτε για επιπλέον καθίσματα να πάρετε μεγάλες μαξιλάρες ή πουφ. Δεν πιάνουν χώρο, φυλάσσονται και είναι πολύ αναπαυτικά!
 • Κουρτίνες & Φωτιστικά. Δεν χρειάζονται περιττά έξοδα. Υπάρχουν πολύ οικονομικά φωτιστικά οροφής - φαναράκια και κουρτίνες έτοιμες ραμμένες που θα σας εξυπηρετήσουν πολύ καλά. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να βάλετε τις δικές σας πινελιές. Όπως να ζωγραφίσετε σε ένα φωτιστικό από χαρτί ή να κρεμάσετε διακοσμητικά στην κουρτίνα σας.
via

Ο χώρος αυτός θα σας προσφέρει αναμνήσεις που θα μείνουν ζωντανές σε όλη την ζωή σας! Κάντε το λειτουργικό, ζεστό, άνετο και φιλόξενο, καθώς θα υπάρξουν πολλές μέρες που θα μείνετε μέσα για διάβασμα ή θα καλέσετε φίλους. Σκεφτείτε απλά και δημιουργικά! 

Small space
via
                                 

Καλή Αρχή!

Μπερίκου ΖήναΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: