Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

World Of Crafters: Ημερίδα Δημιουργία & Επιχειρηματικότητα
Σάββατο 29 Μαρτίου 2014
The American College of Greece
(Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή)


Ο William Morris, πατέρας του κινήματος Arts & Crafts, πρότεινε τον 19ο αιώνα ως εναλλακτική λύση ενάντια στη μαζική παραγωγή, τα χειροποίητα αντικείμενα και το crafting, αποκτώντας πολλούς οπαδούς. Δύο αιώνες μετά, το χειροποίητο κερδίζει ξανά όλο και μεγαλύτερο έδαφος στην παγκόσμια αγορά, αναπτύσσοντας ένα νέο είδος οικονομίας, αυτό της “δημιουργικής” οικονομίας και ωθώντας όλο και περισσότερους ερασιτέχνες δημιουργούς να μπουν στον επαγγελματικό στίβο. 

Το World of Crafters αποτελεί την πρώτη ημερίδα στην Ελλάδα με θέμα το χειροποίητο και το “επιχειρείν” στο χώρο αυτό, με άξονα τόσο την ελληνική πραγματικότητα όσο και την παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για μία εκδήλωση με θέμα την έμπνευση και τη δημιουργία, αναπτύσοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορούν αυτές να αποτελέσουν - μέσα από πρακτικές λύσεις και συμβουλές -πηγή εσόδων

Φιλοξενώντας και παρουσιάζοντας καταξιωμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το WoC έχει ως στόχο να εμπνεύσει, αλλά και να καλύψει τις κυριότερες θεματικές που απασχολούν έναν εν δυνάμει επαγγελματία crafter. Η δομή της ημερίδας έχει ως εξής:

Inspirational παρουσιάσεις
Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες crafters παρουσιάζουν την δική τους ιστορία μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα με στόχο να μας εμπνεύσουν και να μας δείξουν ότι το crafting είναι πολλά περισσότερα από το "φτιάχνω και πουλάω". Το crafting μπορεί να είναι: γράφω βιβλία & tutorials, διδάσκω σε σεμινάρια, έχω τη δική μου καλλιτεχνική σχολή, συνεργάζομαι με περιοδικά, έχω το δικό μου blog αλλά και βρίσκω την δική μου μοναδική επιχειρηματική ιδέα.

Crafting και Τεχνολογία
Καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας μιλούν για τους τρόπους που η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη ηλεκτρονική παρουσία χτίζοντας την ταυτότητά μας στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και να πουλήσουμε τη δουλειά μας ακόμη και σε διεθνείς αγορές. 

Τεχνολογία και Marketing
Κουβεντιάζουμε με έλληνες marketeers τα θέματα που αφορούν στην προώθηση της εικόνας και της δουλειάς μας μέσα από το ηλεκτρονικό marketing, τα social media και τα νέα online εργαλεία.

Ελληνική πραγματικότητα
Συζητάμε με ειδικούς (δικηγόρο, λογιστή), αλλά και crafters σχετικά με τα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους έλληνες crafters, όπως έναρξη νόμιμης επιχείρησης και λογιστικά θέματα, ηλεκτρονικό εμπόριο, πνευματικά δικαιώματα και δημιουργία, σπουδές και τίτλοι κτλ. 


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο θέατρο του κολλεγίου Pierce (The American College of Greece - Αγ. Παρασκευή) και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Εντός του μήνα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.worldofcrafters.gr/ 

Κόστος Συμμετοχής: 60 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

Διοργάνωση - Παραγωγή:
Hospitality sponsor:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: