Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Τηγανιτά δαχτυλίδια κρεμμυδιού



Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1/2 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
2 κουταλιές της σούπας μείγμα πουρέ πατάτας εμπορίου
μεγάλη πρέζα πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι κρύα σόδα αναψυκτικό
2-3 φλιτζάνια (Panko ιαπωνικό μείγμα θρυμματισμένου ψωμιού) ή ψωμί του τοστ θρυμματισμένο ξερό
Αλάτι για γεύση
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
2-3 κίτρινα κρεμμύδια, κομμένα σε 2 εκ. δαχτυλίδια



Εκτέλεση:

Ξεχωρίστε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, καλαμποκάλευρο, πουρέ πατάτας, σόδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα ψωμιού μέσα ένα ταψί. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστού.

Βουτάμε τα κρεμμύδια πρώτα μέσα στο κουρκούτι και μετά στο μείγμα ψωμιού. Βάζουμε σε καυτό λάδι τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις στραγγίζουμε και σερβίρουμε ζεστές.


Δείτε και το βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: