Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Θες χόμπι? Έλα στη HΟΒΒΥthess!Από τις 4 έως τις 13 Απριλίου, όλοι οι δρόμοι των χόμπι οδηγούν στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ!
  Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ χόμπι που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και διοργανώνεται από την την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego. 
  Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με μία πληθώρα από χόμπι, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Οι εν λόγω δραστηριότητες θα προέρχονται από όλες τις σφαίρες ενδιαφερόντων, όπως περιγράφονται παρακάτω. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και δράσεις με επιμορφωτικό περιεχόμενο γύρω από την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία κ.ά. 
  Η HOBBYthess θα λειτουργήσει τόσο ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι, ωστόσο δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με "ομοϊδεάτες" τους, αλλά και ως ένα "θεματικό πάρκο" με χόμπι και δραστηριότητες, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί, με το κόστος ενός εισιτηρίου εισόδου, να ενημερώνεται και -το κυριότερο- να συμμετέχει. 
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων:
  1) Νόηση & στρατηγική: Με επίκεντρο το Stratego, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, θα παρουσιαστεί μία πληθώρα από συναφή παιχνίδια: στρατηγικής, ρόλων, με κάρτες, αναπαράστασης (re-enactment) κ.ά. Σημειώνεται επίσης ότι το Φεστιβάλ θα αποτελέσει ορόσημο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego   που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014, καθώς κατά τη διάρκειά του θα λάβουν χώρα και οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες.
  2) Επιστήμη & τεχνολογία: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην αποκλειστική διάθεσή της τις μοναδικές βιόσφαιρες (κλειστά οικοσυστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της NASA). Πρόκειται για εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως στο μάθημα της βιολογίας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός "διαδραστικού μουσείου υπολογιστών" όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για εφαρμογές σε υπολογιστές από τη δεκαετία του '90, του '80 ακόμη και του '70.  
  3) Φυσικά προϊόντα, μαγειρική & κήπος: Μέσα από τα εργαστήρια παρασκευής φυσικών προϊόντων, κηπουρικής κ.ά. οι επισκέπτες θα λάβουν τις βασικές γνώσεις για να παρασκευάσουν από τα δικά τους σαπούνια και φυσικά καλλυντικά μέχρι τη δική τους μικροκαλλιέργεια, η οποία θα τους εξασφαλίζει μία μικρο-ποσότητα λαχανικών στην καθημερινή διατροφή. 
  4) Χειροτεχνία & κόμικς: Το τμήμα της χειροτεχνίας θα στηθεί σε συνεργασία με τηνPillBOX και, και θα περιλαμβάνει εργαστήρια κοπτικής ραπτικής, κατασκευών, κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών ειδών κλπ καθώς και μία ανοιχτή αγορά πρωτότυπων χειροποίητων αντικειμένων, που θα διατίθενται προς πώληση σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, θα στηθεί μία mini-έκθεση κόμικς από έργα των μελών της Inkorrekt, και όλοι οι φανατικοί του είδους θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ιδιαίτερα και σπάνια κόμικς από τις κόμικ-μπουτίκ που θα βρίσκονται στο χώρο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεαματικές επιδείξεις τεχνικών graffiti, tattoo-ing και άλλες μορφές street art από διακεκριμένους καλλιτέχνες του είδους. 
  5) Αθλητισμός, εθελοντισμός & δραστηριότητες υπαίθρου: Ομάδες εναλλακτικού αστικού αθλητισμού (π.χ. παρκούρ, ποδηλασία, skate board, αεροσφαίριση, ζούμπα κ.ά.) θα παρουσιάσουν θεαματικές επιδείξεις των...ικανοτήτων τους σε ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους εντός του χώρου του Φεστιβάλ. 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  Η τιμή εισόδου στο Φεστιβάλ είναι 5€ κανονικό/3€ μειωμένο για ημερήσια επίσκεψη, 10€ κανονικό/5€ μειωμένο για εισιτήριο διαρκείας. Η είσοδος σε ΑΜΕΑ είναι ελεύθερη.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί στο σωματείο ΑΜΕΑ "Δόξα Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Μακεδονίας-Θράκης" στο οποίο αγωνίζεται και ο παραολυμπιονίκης Ευάγγελος Καναβός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: