Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Το μυστικό της Νίκης, το νέο βίντεο κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης!Ένα μυστικό και μία νίκη...

Υπάρχουν καλά και κακά μυστικά;
Υπάρχουν καλά και κακά αγγίγματα;
Υπάρχουν ''ψεύτικοι'' φίλοι;

Το νέο βίντεο κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης σε σενάριο του Λούκα Γιώρκα και παραγωγή της DVS design δημιουργήθηκε για να παροτρύνει τα παιδιά να μιλούν για ό,τι τους συμβαίνει, ό,τι τους ενοχλεί και ό,τι τους κάνει να αισθάνονται άβολα. 


Πρόκειται για ένα video κινούμενων σχεδίων με αποδέκτες τα παιδιά και σκοπό να περάσει με τρόπο κατανοητό και ψυχαγωγικό μηνύματα και κανόνες αυτοπροστασίας για τα παιδιά ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο σεξουαλικής κακοποίησης.  Είναι ένα μεγάλο project που έχει την έγκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο μόνο στην πρώτη του φάση προβλέπει τη δωρεάν διανομή 75.000 DVD σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αποστολής τους σε παιδικούς σταθμούς της χώρας. 

Κάθε γονιός θα πρέπει να το δει μαζί με τα παιδιά του.Είναι ένας απλός, κατανοητός και εύκολος τρόπος να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας, να τους μιλήσουμε για τον κανόνα του εσώρουχου, να τους παροτρύνουμε να μας εμπιστεύονται και να μας μιλούν, να μην ντρέπονται, να μην νιώθουν ενοχές και κυρίως να μην φοβούνται αλλά να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις.

Η σωστή δική μας ενημέρωση είναι απαραίτητη ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε τα παιδιά μας για το πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία μαζί μας αλλά και η αυτοπροστασία από κάθε είδους απειλή. Είναι ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα που δύσκολα προσεγγίζεται και δυστυχώς πολλές φορές ''κρύβεται'' από την κοινωνία ή από την ίδια την οικογένεια. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα περιστατικά έχουν δημιουργηθεί από φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα υπεράνω υποψίας.


"Το Μυστικό της Νίκης" δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.Συντονίστρια της καμπάνιας στην Ελλάδα είναι η Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

''Το μυστικό της Νίκης'' υπάρχει διαθέσιμο με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους καθώς και στην νοηματική γλώσσα ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί που να μην μπορεί να το παρακολουθήσει.


Το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους
Το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους
Το βίντεο στην νοηματική γλώσσα
Το βίντεο κλιπ


  
Για να διαβάσετε σχετικά με τον ''κανόνα του εσώρουχου'' κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: