Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Μικρές συμβουλές για μια όμορφη ζωή!

via
...γράφει η Έφη Φιλαρέτου

Γυμναστείτε!
Σίγουρα το ακούτε πάντα και παντού και μπορεί να έχετε κουραστεί να σας το λένε, αλλά είναι η αλήθεια! Μπορεί η καθημερινότητά σας να είναι τόσο φορτωμένη, αλλά 20 – 30 λεπτά, έστω και για περπάτημα, θα το βρείτε. Για παράδειγμα, αντί να μιλάτε  από το τηλέφωνο με τον/την φίλο/η σας, πηγαίνετε για περπάτημα παρέα. Θα νιώσετε ευεξία, ζωντάνια και πιο ενεργητικοί.


Μάθετε να εστιάζετε στο παρόν.
Το παρελθόν (δυστυχώς ή ευτυχώς) δεν αλλάζει, γι’αυτό είναι μάταιο να προβληματίζεστε τι θα μπορούσε να αλλάξει, εκτός και αν είστε σίγουροι ότι δεν θα ξανακάνετε τα ίδια λάθη. Το μέλλον είναι ένα αποτέλεσμα των ενεργειών μας σήμερα. Ακόμα και 10 λεπτά αποτελεί παρελθόν. Γι’ αυτό προσπαθείστε να μάθετε από το παρελθόν, να κάνετε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερο, πιο ουσιαστικό και εποικοδομητικό και έτσι θα καταφέρετε τα καλύτερα – ωραιότερα για το μέλλον.
via
Χαμογελάστε (είναι μεταδοτικό!)
Όποτε έχετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει την σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς. Το χαμόγελο είναι ο φυσικός τρόπος για να «αναγκάσετε» τον εαυτό σας να είναι ευτυχισμένος . Πολλοί άνθρωποι χαμογελούν ακόμα και για πέντε λεπτά κάθε πρωί για έχουν καλή διάθεση όλη την ημέρα . Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο καθώς μεγαλώνουμε και χρειαζόμαστε την ευτυχία περισσότερο από ποτέ . Απλά να θυμάστε ότι ενώ η ευτυχία οδηγεί σε χαμόγελα, τα χαμόγελα επίσης οδηγούν στην ευτυχία .
via
Κάντε θετικές σκέψεις

Όποτε πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει αρνητικές σκέψεις, σταματήστε αμέσως! Σκεφτείτε μια ευχάριστη στιγμή, ένα πρόσωπο που αγαπάτε, πράγματα που θέλετε να κάνετε στην ζωή σας. Κάντε όνειρα και αφήστε πίσω τους κακούς δαίμονες που έρχονται να μας μελαγχολήσουν. Κάντε ότι μπορείτε για να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι συνέχεια!

Κάνετε ταξίδια
Ξέρω ότι ακούγεται ουτοπικό τέτοιες εποχές με την κρίση, τους φόρους, τις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας, αλλά έστω και δυο μέρες μπορούμε να τις ξεκλέψουμε, σε φίλους ή συγγενείς που μένουν κάπου μακριά. Άλλωστε τα ταξίδια είναι συλλογή εμπειριών και δραστηριοτήτων που μας βοηθάει στην ζωή μας. Ανακαλύψτε νέους κόσμους, νέους πολιτισμούς αν ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος, και θα εκτιμήσετε περισσότερο τη ζωή που έχετε.

via
Κάνετε όνειρα (είναι ωραία!)
Το έχουμε ξεχάσει. Η γρήγορη και γεμάτη άγχος καθημερινότητα μας έχει κάνει να μην ονειρευόμαστε. Έχουμε γίνει πέραν του δέοντος ρεαλιστές. Όμως όλοι το λένε, όταν σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε κάτι πολύ συμβαίνει. Μπορεί να περάσει κάποιο διάστημα για την υλοποίηση του, αλλά αξίζει η προσμονή. Το κλειδί είναι να εστιάζετε σε αυτό που επιθυμείτε και όλα θα γίνουν.

Κρατείστε ημερολόγιο
Ακούγεται παιδικό αλλά αυτό το μικρό βιβλίο θα γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για να οργανώσετε τις σκέψεις σας και να δείτε την εξέλιξής σας μέσα στα χρόνια.  Πόσες φορές δεν έχετε ξενυχτήσει για να σκεφτείτε κάτι που έγινε στη δουλειά, ένας τσακωμός που σας στεναχώρησε με κάποιο δικό σας πρόσωπο. Καταγράφωντας έτσι σκέψεις, συναισθήματα και γεγονότα θα σας επιτρέψει να κοιτάξετε πίσω και να παρατηρήσετε πως ο τρόπος σκέψης σας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου .
 
via
Αγαπείστε!
Η αγάπη είναι τόσο σπάνια σε αυτόν τον κόσμο σε σύγκριση με την μαζική παρουσία του μίσους όπου αποπνέοντας την αγάπη, θα δείτε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας αμέσως να αλλάζουν. Αγάπη. Αγάπη. Αγάπη. Εξάλλου η αγάπη μας ομορφαίνει μέσα και έξω! 

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: