Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Νοικοκυρές εν δράση: 7 έξυπνα tips για την κουζίνα!

KITCHEN
via

...γράφει η Έφη Φιλαρέτου 

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, το βασίλειο θα μπορούσαμε να πούμε της κάθε γυναίκας, αλλά δυστυχώς λερώνεται εύκολα. Ο χρόνος όμως πλέον είναι μηδενικός, και τα χρήματα ελάχιστα για να αγοράζουμε κάθε λογής απορρυπαντικό που υπάρχει στο εμπόριο, ακόμα και το πιο εξειδικευμένο. Γι’αυτό, θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικά έξυπνα tips, που θα μας γλιτώσουν από χρήμα αλλά θα κάνει και την κουζίνα μας να αστράφτει.

Blender Time
Πόσες φορές δεν έχετε χρησιμοποιήσει το μπλέντερ για να κάνετε φρέσκους, φυσικούς χυμούς στην οικογένεια και στα παιδιά σας, αλλά μετά απηυδήσατε στο καθάρισμα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάλετε  μέσα στον κάδο λίγο νερό και μια σταγόνα σαπούνι πιάτων, το τοποθετείτε στην βάση του, και ενεργοποιήστε το για 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε, έτοιμο! Τελειώσατε!

Φούρνος Μικροκυμάτων – Over
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι να τοποθετήσετε μια βρεγμένη πετσέτα στο εσωτερικό και να το βάλετε να λειτουργήσει στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 3-5 λεπτά. Αμέσως ο ατμός από τις πετσέτες θα μαλακώσει την βρωμιά και μόλις οι πετσέτες κρυώσουν, θα τις χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε το εσωτερικό του φούρνου.

via
Απολυμάνετε τον κάδο απορριμάτων

Ένα μέρος μέσα στην κουζίνα που αποτελεί την μεγαλύτερη εστία μικροβίων είναι ο κάδος απορριμάτων,  γι’αυτό πρέπει να τον απολυμένετε όσο πιο τακτικά μπορείτε. Αφού έχετε απομακρύνει όλα τα σκουπίδια από τον κάδο, μέσα σε ένα δοχείο με σπρέι βάλτε αρκετό ξίδι με νερό και ψεκάστε όλο τον κάδο. Γεμίστε τον κάδο με νερό μέχρι την μέση, χλιαρό κατά προτίμηση, και λίγη μαγειρική σόδα και τρίψτε τον με ένα σφουγγάρι. Αφού στεγνώσει καλά, μόνο τότε βάλτε την καινούργια σακούλα. 

Γαλλικός – Καφετιέρα = Χ
Πόσες φορές δεν έχετε σηκωθεί το πρωί, έχετε βάλει την καφετιέρα να φτιάχνει καφέ και εσείς ετοιμάζεστε για την δουλειά και ενώ έχετε παρατηρήσει την ομίχλη που δημιουργείται μέσα στην κανάτα λέτε την επόμενη φορά να το δείτε; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα, γιατί μαζεύει άλατα και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας.
  1. Καθαρίστε την κανάτα και το δοχείο νερού πολύ καλά και σιγουρευτείτε ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα καφέ στο φίλτρο.
  2. Τοποθετείτε στο δοχείο νερού της καφετιέρας 1 μέρος λευκό ξίδι και 2 μέρη νερό.
  3. Πατήστε το διακόπτη να δουλέψει κανονικά η καφετιέρα και περιμένετε να τελειώσει το πρόγραμμα.
  4. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, κλείστε το κουμπί και αφήστε για 15 λεπτά το διάλυμα αυτό να μείνει στην γυάλινη κανάτα.
  5. Αφού πετάξεις το μείγμα αυτό, επαναλαμβάνεις την διαδικασία άλλες 2 φορές μόνο με νερό, περιμένοντας πάλι 15 λεπτά μεταξύ των εφαρμογών.
via
Πλακάκια Αστράψτε!
Πιο είναι το καλύτερο απορριπαντικό για αστρατευτερά πλακάκια μέσα στην κουζίνα που θα μοιάζουν σαν καινούργια; Μα φυσικά το «απορριπαντικό» το έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Μαγειρική σόδα! Ναι καλά ακούσατε. Αναμείξτε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας σε 2 λίτρα νερού, τρίψτε με μια σφουγγαρίστρα, με ένα σφουγγάρι ή και με ένα σπάγκο τα πλακάκια και θα είναι σαν καινούργια μετά.

Καμμένο τηγάνι
Κάνατε το τέλειο φαγητό για την οικογένειά σας αλλά το τηγάνι έχει καμμένα λίπη στο πάτο. Η μαγική λύση είναι να το μουλιάσετε σε μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό και το τηγάνι σας θα είναι σαν καινούργιο.


Σανίδες κοπής
Η εφεύρεση των ξύλινων ή σιλικονούχων σανίδων κοπής είναι η μεγαλύτερη ευκολία για την νοικοκυρά μέσα στην κουζίνα, αλλά το καθάρισμα τους είναι λίγο εφιάλτης. Χημικά δεν μπορείς να βάλεις γιατί βάζεις τρόφιμα, αλλά τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις; Μα φυσικά το λεμόνι! Χρησιμοποιήστε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε λεκέδες από το ξύλο και τις πλαστικές σανίδες κοπής. Πιέστε, τρίψτε και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά. Μετά ξεπλύντε το θα είναι πεντακάθαρα και θα μοσχοβολάει και το σπίτι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: