Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Βιβλία Θεραπευτικής Τέχνης από της εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ & Διαγωνισμός!Επισκεφθήκαμε το κεντρικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο κέντρο της Αθήνας, Εμμ.Μπενάκη 13-15, προκειμένου να αναζητήσουμε νέους τίτλους βιβλίων που θα μας συντροφεύσουν φέτος τον Χειμώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε αρχικά, την πολύ θετική εντύπωση που μας έκανε ο χώρος. Καθαρός και προσεγμένος σε καλωσόριζε στο μαγικό κόσμο των βιβλίων και μπορούσε να σε κρατήσει εκεί για πολλές ώρες!

Τα βιβλία ήταν όλα σε τάξη ανά κατηγορία/είδος ώστε να μπορείς να κάνεις την αναζήτησή σου εύκολα και ευχάριστα.Ένα ξύλινο πολύχρωμο τρενάκι γεμάτο παιδικές προτάσεις έκλεβε την παράσταση και σίγουρα θα πήγαινες να το θαυμάσεις ακόμα και αν δεν έψαχνες ένα σχετικό βιβλίο!

Υπάρχουν επίσης χώροι όπου μπορείς να αναγνώσεις το αγαπημένο σου βιβλίο/e-book, να μελετήσεις ή απλά να καθίσεις να απολαύσεις λίγο τον χώρο και αυτή τη μαγική μυρωδιά του χαρτιού.


Σταθήκαμε στο σταντ των βιβλίων της Θεραπευτικής Τέχνης.Σίγουρα θα έχετε δει κάπου ή ακούσει για αυτά τα βιβλία.
Αν όχι, η παρουσίασή μας είναι μια καλή ευκαιρία να τα γνωρίσετε.

Πρόκειται, λοιπόν, για βιβλία ζωγραφικής Θεραπευτικής Τέχνης ή αλλιώς Art Therapy.

Ο ορισμός της έννοιας αυτής είναι η θεραπεία που χρησιμοποιεί μια δημιουργική διαδικασία μέσω της τέχνης για να βελτιώσει την φυσική κατάσταση ενός ατόμου και να του προκαλέσει ευεξία. Είναι μια anti-strees μορφή τέχνης που σε βοηθάει να επιλύσεις κάποια προβλήματά σου, να έρθεις σε συναισθηματική ισορροπία, να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση και να μειώσεις το άγχος. 

Η τάση αυτή ξεκίνησε από την Γαλλία και έχει πλέον διαδοθεί στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Πρωτοπόρος του είδους είναι η Τζοάνα Μπάσφορντ, η βασίλισσα της ζωγραφικής όπως την αποκαλούνε, βιβλία της οποίας μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ.

«Είναι ένας καλός τρόπος να χαλαρώσεις. Είναι και μια έκφανση νοσταλγίας. Πιθανόν την τελευταία φορά που χρωμάτισες κάτι να μην είχες ούτε δάνεια αλλά ούτε και γκρινιάρη εργοδότη. Σε γυρίζει σε εποχές που δεν είχες έγνοιες και ευθύνες. Τέλος, όλοι έχουν μέσα τους σπόρους δημιουργικότητας, οι οποίοι, υπό τις σωστές συνθήκες, μπορεί να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν, ενώ μια λευκή κόλα χαρτί ίσως είναι αποθαρρυντική», λέει η ίδια.
Τι ακριβώς είναι αυτά τα βιβλία;

Είναι βιβλία μοτίβων κυρίως για ενήλικες. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι να αρχίσετε σιγά σιγά να χρωματίζετε τα σχέδια, με όποια χρώματα σας αρέσουν χωρίς να το σκέφτεστε ιδιαίτερα και χωρίς να σας προβληματίζει το τελικό αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να περάσετε κάποιες δημιουργικές ώρες που θα σας προκαλέσουν ευφορία και θα σας μειώσουν το άγχος.

Φυσικά δεν χρειάζεται κάποιες γνώσεις ή ταλέντο στη ζωγραφική.

Τα σχέδια άλλωστε είναι έτοιμα. Εσείς θα τους δώσετε χρώμα και στο τέλος θα έχετε δημιουργήσει το δικό σας προσωπικό έργο τέχνης που παρόμοιό του δεν θα υπάρχει! Μπορείτε έπειτα να το διακοσμήσετε στον χώρο σας βάζοντάς το σε κορνίζα.


Τι θα χρειαστείτε;

Ένα βιβλίο της σειράς αυτής και ένα σετ ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους ψιλής γραφής καλής ποιότητας!

Τα βιβλία είναι θεματικά οπότε μπορείτε να διαλέξετε το θέμα που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Δείτε όλη την συλλογή και κάντε τις αγορές σας online εδω

Αποτελεί και μια πολύ καλή πρόταση για δώρο!

Το δοκιμάσαμε και εμείς!

Βρείτε το βιβλίο ζωγραφικής ''Ελλάδα'' εδώ

...γράφει η Ζηνα Μπερίκου,
Διακοσμήτρια - Αρχισυντάκτρια www.onlydecoration.gr

''Δεν θα σας κρύψω ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική με αυτά τα βιβλία. Η μεγάλη απήχησή τους όμως με έκαναν να θέλω πολύ να τα δοκιμάσω! Και τελικά είχαν δίκιο. Το μυαλό μου άρχισε να αδειάζει από την πρώτη στιγμή κιόλας που άπλωσα τις ξυλομπογιές στο γραφείο. Άνοιξα τα βιβλία και δεν ήξερα ποιο μοτίβο να πρωτοδιαλέξω. Με κέρδισε όμως από την πρώτη στιγμή το βιβλίο με την Ελλάδα, του Κωνσταντίνου Λιαραμάντζα. Ήθελα να της δώσω ζωή και χρώμα! Έτσι όπως θέλω να την βλέπω. Αισιόδοξη και φωτεινή! Διάλεξα για αρχή ένα απλό σχέδιο που θύμιζε το ελληνικό καλοκαίρι


Το τελικό αποτέλεσμα δεν με ένοιαζε. Ήταν άλλωστε κάτι δικό μου. Όπως κοιτούσα το ασπρόμαυρο σχέδιο, ξαφνικά το φανταζόμουν με χρώμα. Έβλεπα την τελική του μορφή και έπαιρνα το μολύβι για να την υλοποιήσω. Μου πήρε σχεδόν μία ώρα για να το τελειώσω. Σε αυτή τη μία ώρα δεν με απασχόλησε τίποτα παρόλο που βρισκόμουν μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου. Όλα γύρω μου ήταν ήρεμα. Μάλιστα μπόρεσα να βρω λύση σε κάποια θέματα που με απασχολούσαν και τότε κατάλαβα πώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες προτείνουν στους εργαζομένους τους να έχουν δίπλα τους ένα τέτοιο βιβλίο σε περίπτωση που νιώσουν έντονο στρες ή δυσκολευτούν να πάρουν κάποια απόφαση. Δεν θα σας απαλλάξει από τα προβλήματά σας, σίγουρα δεν θεραπεύει αν υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα αλλά σας βοηθάει να ξεχάσετε λίγο κάθε έγνοια, να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να νιώσετε την ευεργετική επίδραση της ζωγραφικής στο νου και την ψυχή σας.

Μια συμβουλή: Δώστε ένταση στα σχέδιά σας δημιουργώντας σκιές. Απλά πιέζοντας λιγότερο ή περισσότερο το μολύβι σε κάποια σημεία ή μπερδέψτε  παρόμοιους τόνους όπως το μπλε με το γαλάζιο.

Το βιβλίο αυτό έχει μαγευτικές εικόνες και σε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Έχω επιλέξει ήδη τις γήινες αποχρώσεις για να χρωματίσω την Κνωσσό και τις πιο έντονες για τα όμορφα σπιτάκια της Σύρου!''Αλήθεια εσείς από πότε έχετε να χρωματίσετε μοτίβα;
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνετε για λίγο και πάλι παιδί, τότε που δεν είχατε έγνοιες, καθημερινές υποχρεώσεις, δουλειές και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας;


Το δώρο σας

Για να τα γνωρίσετε καλύτερα διαλέξαμε ως δώρο για εσάς δύο διαφορετικά είδη βιβλίων της θεραπευτικής τέχνης: 


1) Το best - seller Χάρι Πότερ Βιβλίο Ζωγραφικής

Από τα οικόσημα των τεσσάρων κοιτώνων του «Χόγκουαρτς» έως τα εξωφρενικά εμπνευσμένα προϊόντα στα Μαγικά Τρικ Ουέσλι, ο κόσμος του Χάρι Πότερ ξεχειλίζει από χρώμα. Με λεπτοδουλεμένα σχέδια και παραστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες, το βιβλίο αυτό σας προσκαλεί να δώσετε το δικό σας χρώμα στον Κόσμο των Μάγων καθώς εξερευνείτε το Κάστρο του «Χόγκουαρτς», το Απαγορευμένο Δάσος και πολλά άλλα. Στις σελίδες του θα βρείτε, επίσης, μαγικά πλάσματα αλλά και θρυλικές σκηνές από τις ταινίες, όπως η Τελετή της Επιλογής κατά το πρώτο έτος του Χάρι, ή η αξέχαστη τελική μονομαχία με τον Λόρδο Βόλντεμορτ, καθώς και κάποια από τα εμβληματικά αντικείμενα της κοινότητας των μάγων, όπως το περιοδικό Ο Σοφιστής, οι αφίσες από το Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς αλλά και το Κύπελλο του Τριάθλου Μαγείας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και Αγοράστε το on-line εδω


ή για τους λάτρεις της φύσης το καινούριο βιβλίο 

2)  Τροπικός Παράδεισος της Μίλι Μαρότα 

Χαθείτε σε ένα μαγευτικό τροπικό δάσος γεμάτο εξωτικά πλάσματα και εντυπωσιακά φυτά. Δώστε τη δική σας πινελιά προσθέτοντας χρώμα σε εντυπωσιακές κουκουβάγιες και ζωηρούς παπαγάλους. Συνεχίστε την εξερεύνηση για να συναντήσετε σπάνια λουλούδια, πουλιά, πεταλούδες και ερπετά. Το βιβλίο αυτό είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν μια δημιουργική αλλά και χαλαρωτική δραστηριότητα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και Αγοράστε το on-line εδω


Για να δηλώσετε συμμετοχή στον Facebook διαγωνισμό μας και να δείτε τους όρους διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ:

*Όσοι δεν έχετε προφίλ στο Facebook μπορείτε να συμμετέχετε αφήνοντας το σχόλιό σας κάτω από αυτό το άρθρο και η ψήφος σας θα μετρηθεί μετά τις ψήφους από το Facebook.

Καλή επιτυχία!


3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία δώρα ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρευω τα coloring book και του ψυχογιου ειναι αγαπημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΩΡΟ!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ: